2012. február 11., szombat

Marilyn Manson szem előtt tartja a dolgokat a zenéjében - és más érzéki örömöket

A rossz kislányok bezárva találhatják magukat Marilyn Manson hangszigetelt szobájában. Ez el is várható a Beautiful People énekesétől, akinek szabálya a „használd a szíved és a farkad, ne az agyad”.
Oh, és persze soha ne használj Viagrát.
A 43 éves gót nagyágyú azt mondja, következő albuma, a Born Villain „kemény” – több mint egy értelemben.
„Nem szeretem a ’súlyos’ szót használni. Nem akarom, hogy súlyos legyen, mert az olyan kellemetlennek hangzik.” – mondja Manson.
„A kemény szerintem jó, ha figyelembe vesszük a Viagrás reklámokat meg a hasonló dolgokat, amiket soha nem használnék. Megtalálod a vonzó és bizalomgerjesztő dolgot és metaforikus értelemben megkeményíted a kívánt dolgokat – és persze a szó szoros értelmében is.”
Szóval Manson továbbra is a Born Villain-ről beszél – a banda nyolcadik albuma, amely a 2009-es The High End of Low-ot követi – vagy talán rátért a személyes témákra?
„Mindkettőről beszélek. Azt hiszem a rock and roll pont erről szól.” - mondja.
„Mármint a rock and roll tele van macsó dolgokkal, egoizmussal és alfa hímekkel meg minden ilyesmi. Én eléggé androgün vagyok, szóval elég ironikus hogy így tudok erről beszélni. Nyilván tudjuk, hogy az egész műfajt „cock rock”-ként emlegették, én nem gyalázom meg ilyen szinten. Én csak visszaveszem a nemes egyszerűség szintjére, ahol metaforikusan kell használnod a szíved és a farkad, nem pedig az agyad.”
Manson a házából/stúdiójából beszél az mX-nek ami egy Los Angelesi pia bolt felett van.
Ő a valaha élt egyik leghipnotikusabb és botrányosabb rock sztárja – így kíváncsi vagyok: milyen Manson otthona?
A falak fehérek, a padló pedig fekete (nagyon Amerikai Pszicho stílusú) és egyedül él macskájával Lily White-tal.
„Elég feldúlt hogy róla beszélek miközben itt van éppen előttem.” – mondja Manson, „hölgyként” és „ribiként” utalva rá.
„Van egy hely ahol ha valaki alkotni akar… itt kiadhatja magából. Minden elsötétített, nincs óra, szóval olyan, mint Las Vegas és egy kísértetház keveréke.
A gondolataimat nem lehet egy lyukkártyába sűríteni, mint a ’dolgozom egy zöldségesnél’ típusnál.”
Manson úgy utal a korábbi tánc stúdióra, mint „egy hely ahol aludni és szexelni lehet” és ahol van egy „kicsiny szoba, hogy ha bárki is rossz lenne, be lehet zárni, ráadásul hangszigetelt. Úgy hívják a rossz kislányok szobája.” –mondja, hozzátéve hogy a szobát gyakran használja.
Manson talán született gazember, de elég megosztó személy lett híres kedvesei miatt, beleértve románcait Evan Rachel Wood-dal, a csinos színésznővel, Rose McGowan-nel és Dita Von Teese-szel.
Manson a Soundwave-en készül turnézni a bandával, ami úgy ismeretes, mint a „Marilyn Manson, benne a már hosszú ideje közreműködő zenésztárssal, Twiggy Ramirezzel.
A második, áttörést jelentő Antichrist Superstarról is fognak játszani.
„Talán játszani fogunk néhány új dalt az albumról, de mivel a lemez még nem jelent meg, egy kissé, azt hiszem megszállottjai lettünk az Antichrist Superstar 15 éves évfordulójának. Sok dalt fogunk játszani erről a lemezről és egy új bandával, kivéve persze Twiggyt és Engem, akik mindig is a Marilyn Manson magját alkottuk.”
A Born Villain megjelenése évközben esedékes és már egy kis betekintést is kaptunk belőle a sötét kisfilmben amit Shia LeBeouf rendezett, felhasználva néhány dalt az albumról.
Talán már nem ugyanaz az Antikrisztus Szupersztár mint aki a 90-es években volt, de Manson egy olyan lemezt készített amiben hisz.
„Ez nem egy olyan lemez, amitől az emberek kevesebbnek érzik magukat – ettől jobban önmaguk lesznek vagy bárminek is hívják magukat.”
Egy sztár újjászületik.
Marilyn Manson tudta hogy ambícióra és hajtásra lesz szüksége hogy betartsa a „tervet” amikor a Born Villaint írta.
„Meg kellett közelítenem ezt az új albumot…ugyanazzal a törekvéssel…amivel kezdtem.” – mondja – „Nem vehettem biztosra, hogy az emberek ismerik a régi zenémet. Nem tudtam biztosra venni, hogy az embereknek tetszeni-e fog az új zene, mert szerették a régit. El kellett rendeznem a dolgokat. És ezt kell tenni, amikor belekezdesz valamibe, bármibe: egy kapcsolatba, egy karrierbe, egy bankrablásba, bármibe, a dolgokat, tudod, ki kell tervelni. Ha nem működik, akkor baszhatod az egészet.”
Manson azt mondta a lemez készítésében nagy részt játszott az, hogy bebizonyítsa magának hogy képes olyan dolgokat csinálni mint a „normális” emberek.
„Egy csomó ember úgy címzett meg engem, mint aki kapcsolat-függő, pedig nem vagyok az. De mivel vannak olyan dolgaim, amik látszólag nem hétköznapiak, azt éreztette velem, hogy nem lehetek művész abban az értelemben, amiben szeretném, ha nem tudom elvégezni azokat a dolgokat, amiket az emberek rendszeres szinten csinálnak. Egyszerűen csak el kellett szakadnom mindentől és belemerülni a könyveimbe, a filmjeimbe, a festményeimbe és a hangszereimbe, a stúdió eszközökbe. És innen elkezdeni.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése