2012. szeptember 22., szombat

MTVHive.com interjúJövő héten turnézni indulsz Rob Zombie-val.
Igen, vissza turnézni. Játszottunk már együtt európában néhányszor, leginkább fesztiválokon. Ez lesz az első koncert amin a mostani formájában képviseljük Marilyn Mansont. Amikor az új albumon dolgoztam, el kellett ismernem, hogy a visszatérésemre van szükség. Le kellett nyelnem a keserűséget, hogy nem az voltam akinek kellett volna lennem.

Nem voltál az...még egyszer?
Nem akarok az lenni, aki akkor voltam de nem is tetszett aki akkor voltam.

Rendben, szóval... hadd fogjam fel. Vissza akartál térni de más emberként?
A semmiből akartam mindent kezdeni és elrámolni egy raktárba az összes páviánomat, puskámat és
minden egyebet amit az emberek el tudnak képzelni.

Vannak páviánjaid?
Csak a könyveimet, a filmjeimet, a gatyáimat, a kameráimat és a hangszereimet hoztam el. A falak fehérek, a padló viaszos. Ez az olyan helyzetek egyike amikor olyan mintha csapdában ennél egy apokaliptikus jelenetben, pl. egy zombi filmben, amikor csak egy ceruza és egy papír van nálad.
Ez egy jó metafora mert a papírt bármire használhatod. Írhatsz egy levelet. Megírhatod a végrendeletedet, egy dalt, egy verset, rajzolhatsz rá. Kitörölheted vele a segged. Megeheted.

Nem igazán értem, hogy egy vers megírása hogyan védhet meg a zombiktól.
Hát van egy ceruzád is amit használhatsz fegyverként. A ceruza a kard metafora meg minden ilyesmi. Viszont nem szabad elfelejteni, hogy a ceruzát ki kell hegyezni. Végül el is fogy, így meg kell válogatnod a szavaidat.

Már kb. 18 éve ezt csinálod.
Zombikat ölök?

Jah, azt, de zenélsz is és turnézol egy együttessel. Még mindig olyan szórakoztató mint
a 90-es években?
Olyan mint a kezdetekkor. Amikor Twiggy visszajött, olyan volt mintha újra összejönnél egy ex barátnőddel.
Azt hiszem bizonyítanom kellett neki, magamnak és mindenki másnak körülöttem, hogy miközben még mindig én vagyok maga a káosz és minden jogom meg van hozzá, megbízható vagyok. Tornádó vagyok de
csak le kell tenned egy rajzszeget, hogy melyik városra csapjak le.

Ezen a turnén elég konzervatív városokba is ellátogatsz: Topeka, Kansas; Salt Lake City, Utah; Little Rock, Arkansas; Lincoln, Nebraska.
Aggódsz a látogatásod miatt?
Aggódni mint...? Definiáld kérlek.

Mint pl. hogy néhány rendőr vár a turné buszodra a határnál.
Játszma indul. Macska van nálam.

Egy macska? Lehet hogy túl részeg vagyok, hogy megértsem ezt az utalást?
[nevet] Nem, én sem tudom ez mit jelent. Nem tudom mi köze ehhez egy macskának.

Akkor nem aggódsz?
Tavaly Halloweenkor Las Vegasba mentem mert egy pár ostoba ember elhatározta, hogy jó ötlet lenne kifizetni engem, hogy én legyek a parti házigazdája a Bellagio-ban. Nem tudtam visszautasítani mert nem volt más tervem akkorra, így vittem magammal néhány barátot is keresztül az országon. Viszont útközben, vettünk néhány szamuráj kardot az egyik kamion megállónál. Rájöttem, hogy nem elég erősek ahhoz, hogy leszúrj velük valakit.

Valakit? Egy embert?
Nem, nem. Megpróbáltam átdöfni az ágyat a hotelban de nem sikerült. A show után elmentünk néhány haverral és a New York Post-ban volt róla egy értékelés. Valami ilyesmi volt: "Marilyn Manson elment egy karaoke bárba hajnali 4 órakor és Justin Timberlake: 'Cry me a river' című számát kérte 6x egymás után és mikor a hangszórók felmondták a szolgálatot, begurult és átszúrt egy sörös üveget majd megpróbált ellopni egy limuzint." És az egész igaz. Nem tudom ki mondta el a sztorit de le voltam nyűgözve. Pontosan emlékeztek a részletekre.

Feltételezve, hogy ezúttal otthon hagytad a szamuráj kardot, van még valami amit esetleg nem szeretnél ha a rendőrség nálad találna?
Elég sok dolog van.

Bármi ami hasonlít ahhoz amit Willie Nelson-nál és Snoop Dogg-nál találtak Texasban néhány éve?
Oh, te most a drogokról kérdezel.

Úgy van.
Az orromban rejtem el őket vagy elszívom. Annak esélye, hogy nálam drogot találnak igen csekély, mivel általában el is használom miután megkaptam. Azon gondolkoztam, hogy örökbefogadok egy gyereket akit
arra használhatok, hogy elrejtsem a drogokat. [nevet] Te adtad nekem az ötlete, ez most a te hibád.

Ez valójában nem is rossz.
Nem, nem, soha nem használnék egy gyereket drogok elrejtésére. Helytelen dolog.

De elméletileg ha egy babát használnál drog tárolónak, hogy csinálnád? Hova rejtenéd?
A drogot?

Igen. Hol vannak a jó helyek egy csecsemőn a narkotikumoknak?
[nevet] Oh, szóval ezt akarod. Oké, rendben.

Te hoztad fel, ember. Ha már belekezdtünk, fejezzük is be.
Hát ott vannak a csörgök vagy a pelenkák.

Azt is lecsekkolnák. Különösen ha a te gyerekedről van szó.
A baba kutacsába! * (ez az a lágy pont a baba fején, ahol még nem záródtak össze a koponyacsontok)
A kutacs. Tedd oda és tegyél egy apró sapkát a fejére.

A tökéletes bűntény.
Soha nem jönnének rá. De tudod mi a még jobb? Jó lenne egy sztriptíz táncos akinek implantátuma van én pedig kivenném és kicserélném egy drog implantátumra. Egy speciális szelep lenne rajta és abszintot spriccelne ki a mellbimbón keresztül.

Tudod mi kedvelek benned Marilyn? Nem félsz kimondani, hogy mennyire szereted a drogokat, de azt se mondod, hogy: "Héj gyerekek, a drog király."
Pontosan. Gyerekek, ne drogozzatok, hacsak nem velem vagytok. És akkor is hozzatok sajátot. Megtanultam a leckét. Már tudom az ivás és a drogozás helyes módját.

Mi a helyes módja?
Hát nyilván a drogok hozzájárulnak az aktuális hangulatodhoz. Igyál és drogozz amikor jó hangulatban vagy és ne akkor amikor rosszban. Az eredmény jobb lesz. Szedd be amikor boldog vagy és még boldogabb leszel. Szedd be amikor szomorú vagy dühös vagy és minden csak rosszabb lesz.

Voltál elvonón igaz?
Igen. Ott voltam és detoxikáltak meg minden. Szereztem ott egy érdekes barátot, egy 90 éves nénit.
Ott voltam amikor átvizsgálták. Elvették a hajlakkját. Megkérdeztem tőle ezt később és azt mondta: "Azt hitték, hogy be fogom lélegezni." Én meg: "Ön 90 éves! Ha 90 évesen hajlakkot akar szívni, akkor engedniük kellene." Érted? Ha akarnád akkor fel is dughatnád a seggedbe. Megéltél 90 évet, azt csinálhatsz amit akarsz. Én akkor is így gondolom.

Soha nem szívtál hajlakkot?
Nem. Sok dolognak voltam a függője, de ennek nem. Függök az élettől. A mellektől és a vagináktól.
Hogy ne haljak meg. [nevet] A levegőtől. Ez szinte olyan mint a szeretlek szó. Annyiszor van használva, hogy
már nem ér akkora hatalommal. Az emberek olyasmiket mondtak: "Szeretem ezt a TV műsort." vagy "Szeretem ezt a kaját." Így amikor ezt valakinek mondják az nem jelent semmit. Sok fogadalmat törtem meg a párkapcsolatokban minden értelemben. Olyasvalaki vagyok aki rendszeresen számos hibát követ el. Mielőtt elkezdtük volna a beszélgetést, megvágtam magam borotválkozás közben és nem az arcomon. Eléggé vérzett.

Várj, azt mondod, hogy megvágtad magad miközben borotváltad a golyóidat? Úgy érzem ezt akarod mondani. Úgy érzem ezt mondom neked.
[mindketten nevetésben törünk ki]
Amikor megkértem az asszisztensemet, Ryant, hogy vizsgálja meg egy elemlámpával, nem hiszem hogy teljesen rendben érezte magát. Elmondom neked, hogy Alice Cooper hazudott abban, hogy csak a nők véreznek.

Elképzelésem sincs hogy jutottunk el idáig. A drogokról beszéltünk és a szerelem jelentéstanáról. Erre hirtelen a vérző
herezacskódról kezdesz beszélni nekem.
Drogok, drogok, jól van. A drogokkal kapcsolatban igyekszem józan ésszel gondolkodni. Néhány drog jó, néhány pedig rémes. A heroinnal valószínűleg meghalsz. A metamfetamintól kihullanak a fogaid. Ezeket nem rakhatod egy kupacba az abszinttal és a kokainnal. Ez olyan mintha a szexet összehasonlítanád egy kutyával akit éppen leszop a barátnőd. Várj, nem, fordítva. Ez olyan mintha leszopna a kutyád miközben análisan szexelsz a...tudod?

Nem. Melyik szimbolizálja a heroint? Az anális szex vagy a kutya?
A kutya.

Igen, oké. Szóval a kokain...mit is csinálsz a barátnőddel, Összezavarodtam.
Anális szex vagy orális, már nem tudom. [szünet] Minden, úgy sincs kutyám. [nevet]

Mi szerepel a drog önéletrajzodban? Van amit még nem próbáltál?
Sokat kipróbáltam.

Kipróbáltad az összeset ami Hunter S Thomspon:Fear and loathing in Las Vegas című művében szerepel?
Mennyi szerepel benne?

Várj, itt van előttem a könyv. [szünet, megtalálja] "Volt 2 csomag fű, 75 pellett meszkalin, 5 db nagy teljesítményű itatós-sav, egy sótartó félig tele kokainnal, egy csomó színes tabletta, nyugtatók, kedélyjavítók..."
Hűha.

"Továbbá negyed gallon tequila, ugyanennyi rum, egy karton sör, egy pint raw és 2 tucat amil."
Van amit már csináltam ebből de nem mindent. Jó barátok voltunk Hunter-rel és hiányzik. Johnny Depp
mutatott be minket egymásnak. Hunter előszeretettel hívot fel hajnali 5-kor, hogy: "Manson, Marilyn, Brian, karikás szemek" Én meg: "Felhívtál hogy azt mond karikás szemek? Mit jelent ez?" Már soha nem fogom megtudni.

Adott valaha karrierrel kapcsolatos tanácsot? Vagy droggal?
Valójában jogi tanácsot adott.

Oh édes Mózes. És megfogadtad?
Felhívott miután letartoztattak szexuális zaklatásért. Egy detroiti koncert közben hozzányomtam a csomagot egy biztonsági fejéhez. Börtönbe akartak csukni megerőszakolásért. Szóval felmentett szexuális bűnelkövető. Michiganba kellett utaznom szeptember 12.-én, szeptember 11.-e után. Én voltam az egyedüli a repülőn. Odaértem és az ügyvédem azt mondta, hogy akár 2 évre is lecsukhattak volna. Olyan ajtókon kellett kopogtatnom mint a pasi a The Big Lebowski-ban. "8 évesek haver."

Majdnem megérte. Mármint, nekem nem biztos.
[nevet] Igen, épp ezt akartam mondani.

De milyen klassz lehet a szomszédságodban lakni? Az ajtócsengő csilingel és ajtót nyit Marilyn Manson teljes
sminkben és azt mondja: "A bíróság elrendelte, hogy elmondjam..."
Hát szerencsére az emberek látták hogy a pasi csak pénzt akar az ügyből és nem sikerült neki.
De a tárgyalásom előtti éjjel korán akartam lefeküdni és ivás nélkül lefeküdni aludni egy igazán szörnyű jelenség. Valahogy túléltem az éjszakát és 7-kor csörgött a telefonom, Hunter volt az. Azt mondta: "Mit művelsz?" Mondtam hogy megyek a bíróságra hogy megtudjam, hogy börtönbe fogok-e kerülni. Erre azt mondta: "Bérelj kocsit és menj Mexikóba most azonnal! Csak csináld."

De nem fogadtad meg?
Nem. Imádom a pasast de tudtam, hogy a menekülés csak rontana a helyzeten.

Ha ezt történik a színpadon, el tudom képzelni mi lehet a színfalak mögött.
Elég visszafogott. Legalábbis az én részemről. A kombináció, hogy a barátnőm mindig
velem legyen a turnén és az idegenkedés hogy...olyanok nyúljanak hozzám akiket nem ismerek.

Nem akarod, hogy mások a piszkos kezükkel hozzád érjenek?
Igen, pontosan. És már elég régóta csinálom ezt, hogy tudjam, a szexi lányok nem az első sorban állnak a 
koncerteken. Azok valahol hátul vannak, minden szexiségükkel. Ráadásul tudom milyen szagom van a koncert után, szóval a lányok akik elől álltak hozzám préselik magukat és el se tudom képzelni hogy milyens szaguk lehet. Ezek a tényezők mind benne vannak és amúgy is egy kicsit germafób vagyok [fél a baciktól].

Ez elég meggyőző.
De tettem már dolgokat. Olyan dolgokat amikre nem vagyok büszke. Egy olyan bizonytalan helyzetbe kerültem amikor magam is megrémültem. A Danzignek volt egy buszvezetője amikor velük turnéztunk, Tonny Wiggins akiről általánosságban elmondhatom, hogy egy veszélyes alak.

Ezt azért tudod mert...ki fog derülni?
Nem úgy volt veszélyes mint én. Nem akartam volna a közelében elaludni. Megkötözte a lányokat egy olyan berendezéssel, ahol ha nem tartod hátra eléggé a karodat, akár meg is fulladhatsz.

Szent szar.
Egyszer azt mondta nekem: "Manson, van egy megkötözött lány. Szeretném ha velem jönnél és rávennéd hogy vallja be a bűneit. Fel fogjuk venni." Ez papíron elég jól hangzott.

Igen? Melyik része?
Hát az egész nem tűnt annyira durvának ahogy elképzeltem. Így bementem a szobába - azt hiszem Kansasban voltunk - és iszonyatosan megsajnáltam a lányt mert pikkelysömöre volt vagy ilyesmi. Most meg játszom a nőgyűlölőt a tévében. Közel sem vagyok annyira rossz mint amilyennek tűnök. Így ez elég fura volt számomra.

Nem elég fura hogy elhúzz onnan?
Nem, először nem. Elkezdtem kikérdezni. És onnantól már ment a dolog magától. Nem megyek bele a részletekbe hogy mit mondott de nem ezt vártam volna. Aztán a zsaruk kopogtak az ajtón akiket sikerült leráznunk. Nem kiabált vagy ilyesmi mert ő ott akart lenni.

Hát az jó.
Ráadásul elájult és azt hittük meghalt.

És visszatértünk az ijesztő részhez.
Szóval így végződött a kaland. Ez teljes mértékig elvette minden hajlandóságomat a groupie-k felé. Soha nem tűnt okos ötletnek.

Azt hallottam hogy elvitted az apádat a Sunset Strip Music Fesztiválra múlt hónapban. Ő is rajongó?
Oh igen, abszolút. Imádja.

Minden tiszteletem, ez elképesztő. El se tudom képzelni, hogy az egyik szülőd dagad a büszkeségtől, hogy:"Látod azt a srácot ott fenn, az abortuszt szimuláló lányhoz közel? Akinek műmellei vannak és tehénvérrel van borítva? Az az én fiam!"
Hát még nem beszéltél az apámmal. Dilis.

Ebben az apa-fia kapcsolatban, kinek kellemetlenebb a másik?
Amikor ötödikes voltam amikor először szereztem barátokat a keresztény iskolában,
az apám mindig elmondta nekik a kedvenc viccét. "Héj, volt már a szátokban édesebb farok mint az enyém?" [nevet] Hogy válaszolnál erre? Akármit mondasz, valamit bevallasz.

Esélytelen.
És ezt egy ötödikesnek!

Igen, az gáz. Rájöttem hogy nem jó ötlet felhozni az orális szexet 10 év körülieknek.
Az embere azt mondják: "Oh, az apád normálisnak tűnik." Nos, volt Vietnámban és sok idegent
lőtt le. Szóval ebben az értelemben sok dolgot átélt.

Úgy tűnik a családod a fura dolgokban utazik. Az autobiográfiádban írtál a nagyapádról, Jackről, aki
vonatszerelvények között maszturbált a pincében.
Igen. Később rájöttünk hogy nem is az igazi apja volt az apámnak. De ez egy másik sztori.

De a családod része volt. És szerinted affinitása volt a bestiális pornóhoz és a dilidókhoz.
Tudod mi ebben az érdekes?

Minden.
Az emberek azt hiszik az idősebbek konzervatívabbak. Senki nem veszi észre hogy a nagyszüleink találták
fel az anális szexet, a szerepjátékot, a drogokat, a bombákat. Ők kezdték ezt a szart. Nem mi. Miattuk megy most ez az egész.

Hány éves vagy most? 43?
Igen, 43.

Furcsábbnak érzed magad ahogy öregszel vagy sokkal érettebbnek és konzervatívabbnak?
Semmit nem tudom az érettségről. De a kalandok változnak. Elmentem az egyik barátom Pészah ünnepére tavaly. Kalandként tekintettem rá mert gyakorlatilag csak egy ivó verseny volt meg vicces kalapok. 20 évvel ezelőtt nem biztos, hogy ennyire lenyűgözött volna. De most már egy kalandként élem meg. Nappal a Home Depot-ba menni, az is egy élmény. Mintha azt mondanám: "Mi az az égen? Oh, az Nap." Fogalmam sem volt hogy ott van.

Amikor turnézol mit csinálsz a koncertek után? Bedobsz egy maroknyi pirulát és iszol egész éjjel?
Vagy elmész a wc-re és US Weekly-t olvasol aztán ágyba bújsz?
Általában eléggé kimerült vagyok a koncertek után, szóval filmezek és 7-8 órát alszom, hogy a kavicsos
gégém biztosan másnap is működjön. Ez nem jelenti, hogy nem kerülök néha érdekes helyzetekbe.
Voltak pillanatok, amikor azt mondtam néhány lánynak, hogyha megküzdenek a barátnőmmel párnacsatában
és nyernek akkor lefekszem velük, mire a barátnőm elővett egy ceruzát - itt jön vissza a ceruza metafora - és elkezdte kiszaggatni a párnákat és mindenhol tollak repkedtek, a lányok meg csak ültek és nem csináltak semmit.

Várj ugye nem viccelsz? Ez tényleg megtörtént?
Ez az IQ Music Fesztiválon történt Szerbiában. Azt mondtam a lányoknak: "Tudjátok hogy egyszer lesz gyereket. Tudjátok jól. És a gyerekeitek le fognak köpni. Mert el fogjátok mondani, hogy: 'Marilyn Manson
hotel szobájában voltam Szerbiában és kihívott egy párnacsatára a barátnője ellen és mi nem mentünk bele. Arra hivatkoztunk, hogy fáradtak voltunk' A gyerekeitek szégyellni fognak titeket." Aztán elküldtem őket.

Szóval nem volt lány a lány ellen párnacsata?
Nem. Sajnálom. [nevet] Nem lehet minden rock 'n' roll fantázia. Néha az emberek túl nyuszik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése