2012. május 7., hétfő

Metal Hammer part 3


„Nem mondom, hogy rendben vagyok. Nem akarok rendben lenni.” – folytatja – „Abban a helyzetben vagyok, hogy nem engedem magam kevesebbnek lenni, mint aminek kellene lennem. Mindig is tudtam ezt és ez a legnagyobb szívás a depresszióban. Azért leszel depressziós, mert nem az vagy, akiről tudod hogy lenned kellene. Fel kell kötnöd a gatyádat, felvenned a cipődet és elkezdeni szétrúgni pár segget. Ez az egyetlen módja. Össze kellett lapátolnom magam és ráébrednem, hogy ezt akartam csinálni egész életemben. Ennek szórakoztatónak kellene lennie, akkor már miért nem az? Rájöttem, hogy ez a rock n roll. Izgalmasnak és szórakoztatónak kell lennie.”
„Ha ezeket a kérdéseket 3-4 évvel ezelőtt tetted volna fel, nem vagyok benne biztos, hogyan kezeltem volna őket.” – mondja Manson, utalva korábbi erőszakos vallatásunkra. – „Lehet, hogy megsértődtem volna, mert amikor éppen nem vagy önmagad és amikor erről próbálod meggyőzni magad, saját magaddal küzdesz. Az egész arról szólt, hogy… ne legyél lejárt lemez, de ez nyilván nem a megfelelő kifejezés, mert gyerekesebb vagyok mint valaha, de rájöttem, hogy az élet nem ennyire bonyolult.”

„Az élet bonyolult lett mert úgy éreztem nem vagyok képes a legegyszerűbb feladatokra sem, nem azért, mert híres vagyok vagy egy primadonna, hanem mert az önként vállalt elszigetelődésem kezdett eluralkodni rajtam. Elkezdtem újra eljárni szórakozni a barátaimmal. Múlt hónapban forgattunk egy filmet azzal a pasassal, aki a Rubbert készítette, ami a tavalyi kedvenc filmem, aztán leforgattuk a No Reflectiont, repülőre ültünk, turnézni mentünk és sokkal izgalmasabb volt, mint egyedül ülni és… nem félni, hanem nem távol lenni mindentől. Újra kellett élesítenem az agyaraimat.”
A magányos, depressziós és önpusztító időszakok elvették az életet és lelket a korábban Brian Warnerként ismert férfitől és világos volt, hogy valami drasztikusnak kellett történnie – mert az a férfi, aki ma itt ül  előttünk, egyik tünet jelét se mutatja. Elképesztően magabiztos, hihetetlenül bájos, páratlanul szellemes és pajkosan szórakozott. Humorérzéke szemmel látható és még csak a leghalványabb jelenlétét sem érezni a korábbi hangulatváltozásoknak.
„Kb. egy évvel ezelőtt elkezdtem élvezni a lemez készítését.” – állítja. – „Ha elkezdett kibontakozni az őrület, képes voltam érzékeny választásokat tenni, az irracionálisok helyett. Egy olyan párkapcsolatban voltam ami kezdett megromlani és rájöttem, hogy ha mások azt mondják: ’Már nem bírom tovább’ akkor nem is kell. Ez volt a helyzet Evan Rachel Wood-dal, de néha az életben észreveszem, hogy a rossz dologhoz kötődöm és azonosulok hozzá. Legyen az párkapcsolat, vagy egy elképzelés. Megjavítani valami mást ami darabokban van, helyrehoz engem. Úgy írtam le magam, mint a sérült nők szórólapja. Gyakran olyan dolgokhoz vonzódtam, amik sokkal bonyolultabbak, mint én, mert nem akartam megbirkózni magammal."

Három sikertelen eljegyzés után, a pletykalapok megnehezítették a párkapcsolatokat?
„Nem, a színésznőkkel való randizás nehezítette meg.” – válaszolja – „Ha ki akarsz maradni a bulvárlapokból, ne dugj színésznőkkel. Ilyen egyszerű. Romantikus vagyok és sok dologgal szerelembe esek. A szerelem egy bonyolult szó. Szeretek abszintot inni, szeretek levegőt szívni, szeretek drogokat használni, szeretem a rock n roll zenét, szóval amikor azt mondod valakinek, hogy szereted, a „szeretlek” szó, nem elég ahhoz, hogy meghatározd hogyan is érzel.”
Ha ez eddig nem lett volna nyilvánvaló, az új erőre kapás oka Manson boldogsága a Born Villain-nel. Ahogy már korábban említettük, büszkeséggel tölti el és az alkotás kezdete egybeesett az új személyes boldogságával és világosságával. Új hollywoodi kuckójában felvéve, tele kreativitással és bekapcsolva a saját egyedi márkájú őrületét, mindez pedig tökéletesen megörökítve az albumon.
„Nem hagytam félbe semmit az album munkálatainál, csak ösztönösen csináltam. Nem volt az, hogy: ’Ez fülbemászó?’ vagy ilyesmi. Olyan dolgokat csináltam, amik érzést váltottak ki belőlem.” – árulja el – „Olyan irányba terelt engem, mint a fellépéseknél. Becsábítani a szobába az embereket, dühöt vagy izgalmat kiváltani belőlük, bármi is az, megérinti az ember érzéseit. Híres embereknek is lejátszottam, olyanoknak akiket alig ismerek, részeg lányoknak, drog dílereknek és vokálokat vettem fel, mert azt akartam hogy ők is érezzenek valamit, akárcsak én. Sziréneket hallhatsz a háttérben a Murderers are getting prettier every day-ben, mert betörtem egy ablakot a stúdióban és a felvételek közben felvettem egy bűnesetet is, amit szintén hallani. Mindez az érzések megragadásáról szólt.”
Miközben a Born Villain talán nem arany korának dicsőségét örökíti meg, ez a legjobb dolog ami a nevét tartalmazza a The Golden age of Groteque óta, ami lassan egy évtizede jelent meg. 
„Mindent bele kell adnom, amim van.” – mondja acélos tekintettel és kőkemény magabiztossággal. – „Meg kell mutatnom az eltökéltséget, céltudatosnak kell lennem, magabiztosnak és semmit nem vehetek biztosra. 100%-osan készen kell állnom a harcra, dugásra, vagy bármibe is kerül. Ez egy mindent-bele háború önmagam ellen, amiért nem voltam olyan remek, amilyennek kellett volna és ezért lépeseket teszek, hogy ezen változtassak.”


A gyönyörű emberek
Bombázók? Marilyn Manson múltja tele van velük


Rose McGowan
színész és énekesnő
1998-2001
„Nem bírtam az életmódját. A drogokat… nem akartam ehhez az életmódhoz kötni magam. Soha nem voltam egy rocker csaj.”


Dita Von Teese
színésznp és burlesque sztár
2002-2006
„Nem támogattam a bulizásait vagy a kapcsolatát egy másik lánnyal. Akármennyire is szerettem, ennek nem akartam a részese lenni.”


Evan Rachel Wood
színésznő és énekesnő
2006-2010
„Mindkettőnknek fejlődnie kell még. Nem hiszem, hogy helyes dolog volt, de örülök hogy jegyesek voltunk.”


Stoya
pornó színésznő és modell
2009
„Egyszerűen nem illettünk egymáshoz. Csak mert jól éreztük magunkat, nem jelenti azt hogy ennek hosszú távúnak kellett volna lennie. Ilyen az élet.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése