2011. július 13., szerda

Splatter Sisters & Carlos a Sakál

Az emberek majdnem hetente kérdezgetnek arról hogy mi van a Splatter Sisters-szel – nos Marilyn Manson és én készülünk rá, ez egy gigantikus vállalkozás amely azt igényli hogy összerakjuk egy nagy puzzle minden darabkáját és az idő is nagyon fontos de jelenleg nagyon közel állunk hogy elkezdjük a forgatást és alapvetően előkészületi stádiumban vagyunk.
Mostanság rávettem Mansont hogy tanulmányozza Edgar Ramirez alakítását Illich Ramírez Sanchezként aka Carlos a Sakálként Olivier Assayas CARLOS című filmjében. Nem csak azért mert Ramirez egy hihetetlen színész és az alakítása abszolút az elmúlt évek legjobbja – hanem sok szempontból Carlos a Sakál olyan mint Lars és vice versa. Lars egy ideológus, kedves, nagyon intelligens, kreatív és könyörtelenül megszállott. De emellett nőcsábász, fennhéjázó, manipulatív és egy brutális, erőszakos bandita. És mindkét karakter terrorista – Larz tinédzser fiúkat terrorizál a Nyugati part mentén miközben brutális gyilkosságokat követ el a Sátán (és a művészet) nevében. Carlos egész népeket terrorizál Palesztina nevében (és különféle saját okok miatt).
Mostanság kezdem úgy érezni magam mint Carlos a Sakál néhány szempontból, átutazom a világot és jómódú befektetőkkel találkozom hogy meggyőzzem őket hogy finanszírozzák a hihetetlenül összetett, gigantikus projektjeimet. Garantálom hogy Carlos projektjeinek már sokkal több köze van a nagyszabású káoszhoz és terrorhoz. Az enyémek a filmről és a művészetről szólnak. De a módszerek hasonlóak – megtervezni egy gondolatot, összerakni a darabokat, felkészülni amíg nem tökéletes, aztán végrehajtani és remélni hogy a csapatodból senkit nem ölnek meg vagy tartóztatnak le. Biztos vagyok benne hogy az összehasonlítás nem veszett el az Assayas-on sem.
Végre találtam egy igazán remek effektes/hatásos csapatot és remélhetőleg hamarosan bejelenthetjük kik is ők. A trükk az volt hogy egy old-school on-set effekteket csináló személyt találjunk. Az utóbbi időben mindenki a CGI-re akar támaszkodni és a számítógép által generált vérre, de én kimondottan utálom ezt a szart. Egyre kreatívabbak vagyunk, Evil Dead stílusban nyomjuk több vödörnyi művérrel és gördülő levágott fejekkel. Kaotikus. Tökéletlen.
Teljesen random dologként pedig megjegyezném hogy a színésznő Nora von Waldtatten fantasztikus Magdalena Kopp szerepében, aki Carlos egyik felesége. A soundtrack is remek. Nézd meg a CARLOS azonnali megtekintésben a Netflixen és nézd végig a 6 órás verziót (én nem a 2 és fél órásat láttam a mozikban).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése